Klasický vajíčkový salát (nejen Velikonoční)

Klasický vajíčkový salát (nejen Velikonoční)
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    5 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    15 min

Klasický vajíčkový salát (nejen Velikonoční)

Klasický vajíčkový salát (nejen Velikonoční) je jednoduchý salát, který obsahuje jen pár ingrediencí. Tento salát připravuji každý rok z přebytku vajíček o Velikonocích. Salát se perfektně hodí k pečivu, vyzkoušejte například naše domácí housky bez kynutí.

Suroviny na klasický vajíčkový salát

  • 10 vajec
  • 100 g měkkého salámu
  • 4 velké kyselé okurky
  • 2 jarní cibulky s natí
  • 1 malá majonéza (100 g)
  • 3 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • sůl & pepř

TIP: Pokud máte čerstvou pažitku, můžete ji nasekat a přidat do salátu.

Postup přípravy klasického vajíčkového salátu

  1. Nejprve si dejte vařit vejce do hrnce s vodou. Vejce dejte do vody ještě než voda přijde k varu a jakmile začne vřít, tak plotnu vypněte a po 8-10 minutách vajíčka vyjměte (budou hotová).
  2. Vejce na tvrdo protlačte sítkem na bramborový salát nebo je nakrájejte na kostičky do misky. Okurky a jemný salám si nastrouhejte nahrubo a přidejte do směsi. Dále vmíchejte majonézu, worcester a jarní cibulky nakrájené na kolečka.
  3. Vše nakonec dochuťte cukrem, solí a pepřem podle chuti.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.