-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření5 min
-
Porce4
-
Celkový čas15 min
Klasický vajíčkový salát (nejen Velikonoční)
Klasický vajíčkový salát (nejen Velikonoční) je jednoduchý salát, který obsahuje jen pár ingrediencí. Tento salát připravuji každý rok z přebytku vajíček o Velikonocích. Salát se perfektně hodí k pečivu, vyzkoušejte například naše domácí housky bez kynutí.
Suroviny na klasický vajíčkový salát
- 10 vajec
- 100 g měkkého salámu
- 4 velké kyselé okurky
- 2 jarní cibulky s natí
- 1 malá majonéza (100 g)
- 3 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžíce moučkového cukru
- sůl & pepř
TIP: Pokud máte čerstvou pažitku, můžete ji nasekat a přidat do salátu.
Postup přípravy klasického vajíčkového salátu
- Nejprve si dejte vařit vejce do hrnce s vodou. Vejce dejte do vody ještě než voda přijde k varu a jakmile začne vřít, tak plotnu vypněte a po 8-10 minutách vajíčka vyjměte (budou hotová).
- Vejce na tvrdo protlačte sítkem na bramborový salát nebo je nakrájejte na kostičky do misky. Okurky a jemný salám si nastrouhejte nahrubo a přidejte do směsi. Dále vmíchejte majonézu, worcester a jarní cibulky nakrájené na kolečka.
- Vše nakonec dochuťte cukrem, solí a pepřem podle chuti.
Vyzkoušejte také:
Mohlo by se vám líbit
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review